Να αναλάβει μελέτες και συγκεκριμένα έργα ανάπτυξης νέων προϊόντων ή νέων διεργασιών μεταποίησης ή βελτίωση υφισταμένων προϊόντων, δημοσίων ή ιδιωτικών φορέων και φυσικών προσώπων.
Να παρέχει υπηρεσίες συμβούλου σε θέματα οργάνωσης της παραγωγής βιομηχανιών τροφίμων.
Να αναλάβει μελέτες διατηρησιμότητας τροφίμων ή ελέγχου ποιότητας.
Να αναλάβει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων τροφίμων αυξημένης διατροφικής αξίας.
Να αναλάβει την ανάλυση και προτυποποίηση διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων.
Να αναλάβει την επίλυση προβλημάτων επεξεργασίας τροφίμων.
Να αναλάβει τη θερμική ανάλυση τροφίμων & την ανάλυση μεταπτώσεων φάσεων τροφίμων.
Να αναλάβει την εκτίμηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τροφίμων.
Να σχεδιάσει και διεξαγάγει την οργανοληπτική αξιολόγηση τροφίμων και την ανάπτυξη προϊόντων με βελτιωμένα και αποδεκτά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Να αναλάβει και εκπονήσει μελέτες και την προτυποποίηση ποιοτικών ιδιοτήτων τροφίμων (δομικές, μηχανικές, θερμοφυσικές, θερμικές κ.α.)
Να παρέχει συμβουλές και λύσεις σε θέματα υγιεινής επεξεργασιών – εργοστασίων, HACCP.
Να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στη σχεδίαση εργαστηρίων χημικής ανάλυσης και ποιοτικού ελέγχου νέων εταιριών.
Να παρέχει αναλυτικές υπηρεσίες στην απομόνωση, παραλαβή και χαρακτηρισμό βιοδραστικών συστατικών από διάφορες πηγές.
Να παρέχει συμβουλές και αναλυτικές υπηρεσίες για το χαρακτηρισμό αλεύρων και προϊόντων σιτηρών και αρτοποιίας.
Να διοργανώνει και παρέχει εκπαίδευση σε θέματα τροφίμων, όπως:
Εκπαίδευση στελεχών μονάδων παραγωγής τροφίμων σε θέματα που αφορούν τη χημική ανάλυση συστατικών τροφίμων με χρήση σύγχρονων αναλυτικών τεχνικών.
Εκπαίδευση στελεχών μονάδων παραγωγής τροφίμων σε θέματα που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. o
Επιμορφωτικά σεμινάρια με μορφή επιστημονικών ημερίδων, θεματικών συνεδρίων και webinars (διαδικτυακά σεμινάρια).
Σεμινάρια διάδοσης εκλαϊκευμένης πληροφορίας προς τους πολίτες.
Εξειδικευμένα σεμινάρια μετά επικοινωνία με τους ενδιαφερομένους.