Υπηρεσίες

Το Εργαστήριο Χημείας, Ανάλυσης & Σχεδιασμού Διεργασιών Επεξεργασίας Τροφίμων παρέχει υπηρεσίες στους παρακάτω τομείς:

 

  1. Υπηρεσίες συμβούλου σε θέματα επεξεργασίας & διαχείρισης τροφίμων
  2. Έρευνα & Ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων
  3. Έρευνα & Ανάπτυξη διεργασιών τροφίμων
  4. Αξιολόγηση & Εκτίμηση προϊόντων τροφίμων
  5. Εξειδικευμένες επιστημονικές αναλύσεις
  6. Υγιεινή επεξεργασιών – εργοστασίων, HACCP
  7. Επίλυση προβλημάτων (Επεξεργασία, Αλλοιώσεις κλπ.)
  8. Απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων
  9. Εκπαίδευση σε θέματα τροφίμων

 

Πιο συγκεκριμένα μπορεί:

 

  • Να αναλάβει μελέτες και συγκεκριμένα έργα ανάπτυξης νέων προϊόντων ή νέων διεργασιών μεταποίησης ή βελτίωση υφισταμένων προϊόντων, δημοσίων ή ιδιωτικών φορέων και φυσικών προσώπων.
  • Να παρέχει υπηρεσίες συμβούλου σε θέματα οργάνωσης της παραγωγής βιομηχανιών τροφίμων.
  • Να αναλάβει μελέτες διατηρησιμότητας τροφίμων ή ελέγχου ποιότητας.
  • Να αναλάβει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων τροφίμων αυξημένης διατροφικής αξίας.
  • Να αναλάβει την ανάλυση και προτυποποίηση διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων.
  • Να αναλάβει την επίλυση προβλημάτων επεξεργασίας τροφίμων.
  • Να αναλάβει τη θερμική ανάλυση τροφίμων & την ανάλυση μεταπτώσεων φάσεων τροφίμων.
  • Να αναλάβει την εκτίμηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τροφίμων.
  • Να σχεδιάσει και διεξαγάγει την οργανοληπτική αξιολόγηση τροφίμων και την ανάπτυξη προϊόντων με βελτιωμένα και αποδεκτά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
  • Να αναλάβει και εκπονήσει μελέτες και την προτυποποίηση ποιοτικών ιδιοτήτων τροφίμων (δομικές, μηχανικές, θερμοφυσικές, θερμικές κ.α.)
  • Να παρέχει συμβουλές και λύσεις σε θέματα υγιεινής επεξεργασιών – εργοστασίων, HACCP.
  • Να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στη σχεδίαση εργαστηρίων χημικής ανάλυσης και ποιοτικού ελέγχου νέων εταιριών.
  • Να παρέχει αναλυτικές υπηρεσίες στην απομόνωση, παραλαβή και χαρακτηρισμό βιοδραστικών συστατικών από διάφορες πηγές.
  • Να παρέχει συμβουλές και αναλυτικές υπηρεσίες για το χαρακτηρισμό αλεύρων και προϊόντων σιτηρών και αρτοποιίας.

 

Να διοργανώνει και παρέχει εκπαίδευση σε θέματα τροφίμων, όπως:

 

  • Εκπαίδευση στελεχών μονάδων παραγωγής τροφίμων σε θέματα που αφορούν τη χημική ανάλυση συστατικών τροφίμων με χρήση σύγχρονων αναλυτικών τεχνικών.
  • Εκπαίδευση στελεχών μονάδων παραγωγής τροφίμων σε θέματα που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. o
  • Επιμορφωτικά σεμινάρια με μορφή επιστημονικών ημερίδων, θεματικών συνεδρίων και webinars (διαδικτυακά σεμινάρια).
  • Σεμινάρια διάδοσης εκλαϊκευμένης πληροφορίας προς τους πολίτες.
  • Εξειδικευμένα σεμινάρια μετά επικοινωνία με τους ενδιαφερομένους.